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Hibiscus flower

Hibiscus flower

 

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Looking for a way to stay hydrated? Need a healthy drink that has minimum calories, super nutritious, and very refreshing all year long? got for you the greatest alternative!

Story of hibiscus tea: where it is from, sourced?

 

 

Native to Africa but incorporated in about 84 countries. Bissap, dried Sorrel or even Hibiscus tea is an organic juice made from the dried calyxes of the tropical Hibiscus sabdariffa flowers. It was originally used as a medicine as it is packed with antioxidants and organic acids to cure many diseases such as cholesterol.

How hibiscus tea is made?

 

Using hibiscus flowers that are in full bloom and fully open (alternatively dried flower pedals). The pedals are separated from the flower then rinsed, infused in boiling water for about 15 -20 min and then drained leaving an eye catching red, majenta color.  

Depending on the season and your cravings, you can either choose to drink it hot, or let it cool down in the fridge, add a couple of ice cubes and then drink it cold and refreshing.

What are the benefits?

 

Helps lower blood pressure and cholesterol for people that are at risk. Several studies have proved that hibiscus tea may lower both systolic and diastolic blood pressure. It can also bring down inflammation, as it has anti-inflammatory properties. Hibiscus tea has no caffeine and brings down anxiety level so you can drink it 

Facts

In Senegal, bissap is known as the "national drink of Senegal"

In Egypt and Sudan, the hibiscus tea is valued enough to be used to toast at weddings

In Jamaica it is usually drank with rhum in the Christmas period

In Mexico it is an everyday drink called aqua de Jamaica.

 

Source : shutterstock_1676976070-1.jpg (2000×1332) (maisonscreoles.net)

 

   FLEUR D'HIBISCUS

 

Vous cherchez un moyen de rester hydraté ? Vous avez besoin d'une boisson saine, peu calorique, super nutritive et très rafraîchissante tout au long de l'année ? Nous avons pour vous la meilleure alternative !

L'histoire du thé à l'hibiscus : d'où vient-il, comment est-il obtenu ?

 

Originaire d'Afrique mais incorporé dans environ 84 pays. Le bissap, le thé à l'oseille séchée ou encore le thé à l'hibiscus est un jus biologique obtenu à partir des calices séchés des fleurs tropicales de l'hibiscus sabdariffa. Il était à l'origine utilisé comme médicament car il regorge d'antioxydants et d'acides organiques permettant de soigner de nombreuses maladies comme le cholestérol.

Comment le thé à l'hibiscus est-il préparé ?

 

En utilisant des fleurs d'hibiscus en pleine floraison et complètement ouvertes (ou des pétales de fleurs séchées). Les pétales sont séparées de la fleur, puis rincées, infusées dans de l'eau bouillante pendant environ 15 à 20 minutes, avant d'être égouttées, laissant une couleur rouge et majestueuse qui attire le regard. 

En fonction de la saison et de vos envies, vous pouvez choisir de le boire chaud ou de le laisser refroidir au réfrigérateur, d'ajouter quelques glaçons et de le boire froid et rafraîchissant.

Quels sont les avantages ?

 

Aide à réduire la tension artérielle et le cholestérol pour les personnes à risque. Plusieurs études ont prouvé que le thé d'hibiscus peut réduire la pression artérielle systolique et diastolique. Il peut également faire baisser l'inflammation, car il a des propriétés anti-inflammatoires. Le thé d'hibiscus ne contient pas de caféine et réduit le niveau d'anxiété, vous pouvez donc le boire.

Faits

Au Sénégal, le bissap est connu comme la "boisson nationale du Sénégal".

En Égypte et au Soudan, le thé d'hibiscus est suffisamment apprécié pour être utilisé comme toast lors des mariages.

En Jamaïque, il est généralement consommé avec du rhum pendant la période de Noël.

Au Mexique, c'est une boisson courante appelée aqua de Jamaica.


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